به گزارش خبرنگار مهر، انتخاب مجری و نحوه اجرا و مدیریت نشستهای خبری جشنواره فیلم فجر همواره با حاشیههای مختلفی همراه بوده است. یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، پیش از انتخاب مجریان نشستها در این باره توضیح داده بود که قرار است گزینه اجرای نشستهای خبری چهلمین جشنواره فیلم فجر از بین محمدرضا مقدسیان، منصور ضابطیان، محمود گبرلو، پدرام کریمی، حامد مهربانی، علیرضا غفاری و جعفر گودرزی انتخاب شود.
حامد مهربانی مجری تلویزیون درباره انتخابش به عنوان مجری نشستهای خبری امسال جشنواره فیلم فجر و اجرای این نشستها به خبرنگار مهر بیان کرد: من سالهاست که روزنامهنگار تخصصی فرهنگ و هنر، بهطور خاص در حوزه سینما و تئاتر هستم و حتی در دورهای سردبیر روزنامه سینمایی هم بودم که همه اینها جدای از این است که مجری یا برنامهساز تلویزیونی تخصصی این حوزه نیز هستم.
وی در پاسخ به چگونگی انتخابش برای نشستهای امسال تصریح کرد: در ادوار گذشته جشنواره هم بحث اینکه من مجری برخی نشستهای جشنواره باشم مطرح بود و از سوی مسئولان دبیرخانه با من صحبتی شده بود، اما خب قسمت نبود تا امسال که به عنوان مجری نشستهای خبری جشنواره با من صحبت کردند و شرایط به گونهای شد این اتفاق بیفتد.
وی اضافه کرد: حدود ۱۰ سال پیش، در همین نشستهای خبری فجر، من جزو پرسش کنندگان بودم و اینکه الان در جایگاه مجری آن هستم تجربه حسی خبرنگارانی که سوالاتشان را برای پرسیدن از عوامل فیلمها طرح میکنند که توسط مجری پرسیده نمیشود یا بدگفته میشود را داشتهام و درک میکنم.
نمیشود گفت بیشتر باید طرف خبرنگاران باشم
این مجری تلویزیون با اشاره به انتقادهایی که به اجرای این نشستها میشود و اینکه چرا مجریان طرف خبرنگاران را نمیگیرند بیان کرد: باور بکنید اجرای نشستهای خبری جشنواره فجر واقعاً مدل متفاوتی از اجرا را میطلبد و فقط مثل تجربه اجرای یک برنامه تلویزیونی نیست که مجری باید نما و تصویر برنامه را هدایت کند که هیچ حرف بی موردی زده نشود یا کار نامربوطی صورت نگیرد. اجرای نشستهای خبری جشنواره، مثل اجرای استیج و صحنه هم نیست که صرفاً با تماشاگران طرف باشیم و بخواهیم مثلاً آنها را به وجد بیاوریم. اجرای نشست خبری جشنواره حتی مثل باقی نشستهای خبری مرسوم هم نیست که یک سیاستمدار و مسئول میآید و پاسخگوی پرسشگران است. حقیقتاً هیچکدام اینها نیست و در عین حال، همه اینها هم است.
مهربانی یادآور شد: من وقتی بالای جایگاه میروم چالشم این است که باید پاسخگوی خبرنگاران باشم، چالش دیگرم این است که تصویری که از من مخابره میشود مجری است و اگر سوالی بپرسم مرا مسئول میدانند و از طرفی نسبت به عوامل و هنرمندانی که آن بالا نشستهاند هم مسئولم و نمیتوانیم این را بگوییم که بیشتر باید طرف خبرنگاران باشیم.
چگونه میشود همه این چالشها را مدیریت کرد که کسی هم معترض نشود؟!
وی اضافه کرد: شاید اگر قرار بود من نشستهای خبری را طراحی کنم میگفتم فقط چند نفر از عوامل اصلی بالا باشند. من وقتی عوامل فنی را میبینم شامل صدابردار، تصویربردار که افراد وزین و مهمی هستند و هیچ حرفی هم نمیزنند یا از آنها سوالی نمیشود عذاب میکشم. از طرفی اگر بخواهم خودم سوالی بپرسم اصحاب رسانه ناراحت میشوند که چرا سوال آنها را نپرسیدهام. از طرفی بخواهم سوال همه را بپرسم زمان نمیرسد و با در نظر گرفتن همه این چالشها، الان به نتیجهای رسیدهایم که ناچاریم این مدل فعلی را اجرا کنیم.
مهربانی در پایان بیان کرد: در چند نشست خبری گذشته در برخی نشستها بیش از ۱۲ نفر از عوامل بالا آمدند، زمان در حدود ۴۵ دقیقه بود و بیش از ۶۰ سوال مطرح میشد و باید اینها را مدیریت میکردیم. شما خودتان در نظر بگیرید چگونه میشود همه این چالشها را مدیریت کرد که کسی هم معترض نشود؟!
نظر شما